Het Hoefijzer

 

Op maandag 7 en dinsdag 8 december ontvingen alle nieuwe bewoners van de 45 sociale huurappartementen in Het Hoefijzer de sleutel van hun nieuwe woning. Met de realisatie van de 45 appartementen krijgt Druten-West weer een flinke impuls in de afronding van de herstructurering en wordt het echt een vitale buurt.

 

Blije bewoners

‘Eindelijk is het zover’, was een veel gehoorde kreet bij de oplevering aan de nieuwe bewoners. We zagen vooral blije en soms ook emotionele gezichten bij het overhandigen van de sleutel. Ans en Rini van Son kregen als eerste bewoners de sleutel. “Wij zijn erg blij met onze nieuwe woning, het is een prachtig appartement. We zijn ook meteen aan de slag gegaan en 16 december gaan we zelfs al over.
We hebben er ontzettend veel zin in”, aldus Ans en Rini. Ook de andere bewoners gingen direct enthousiast aan de slag met inrichten en verhuizen zodat ze Kerst in hun nieuwe woning kunnen vieren. In het voorjaar van 2016 gaat de gemeente aan de slag met het woonrijp maken van het gebied rondom de gebouwen.

 

Mix zorgt voor vitale buurt

Net als de 18 woningen van De Drogerij, zijn de 45 appartementen onderdeel van de herstructurering van de wijk waarbij we tot 2020 in totaal 109 woningen bouwen met een mix aan woningen voor bewoners van jong tot oud. Deze mix zorgt voor een echt vitale buurt. En daar gaan wij voor.

 

Bewoners kiezen nieuwe naam

We hebben samen met de Wijkraad Druten-West en HuurdersBelangen Druten, drie voorstellen voor een nieuwe naam voor de gebouwen aan de nieuwe bewoners voorgelegd. Zij mogen kiezen. In januari 2016 vieren de bewoners op een gezellige manier de oplevering én maken ze vooral kennis met elkaar. We onthullen dan ook de nieuwe namen.

WP_20151204_015

Voorspoedige bouw en goede samenwerking

De bouw is zeer voorspoedig verlopen. Een jaar geleden startten de voorbereidingen van de bouw en in januari van dit jaar is de bouw daadwerkelijk begonnen. De samenwerking met KlaassenGroep verliep naar ieders tevredenheid. Wij zijn trots op het resultaat! Het resultaat is mede te danken aan de wijze van waarop we het project in de markt hebben gezet. Het project is als een prijsvraag uitgezet waarbij de opdracht is verstrekt op basis van een geïntegreerde contractvorm Design & Build. Bij Design & Build is het uitvoerend consortium verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw.

 

Provinciale subsidie

Voor Het Hoefijzer ontvingen we een provinciale subsidie van
€ 500.000,- in het kader van het Impulsplan Wonen. De provincie ondersteunt met het Impulsplan Wonen projecten die een belangrijke maatschappelijke impact hebben en samenwerking tussen partijen bevordert. We ontvingen voor Het Hoefijzer ook een ISV-subsidie (Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing) van de provincie.